2013. július 24., szerda

2. rész - A kezdet




Egyszer egy különös dolog történt. Egy távoli csillag egyik csodálatos fényszülötte úgy döntött, hogy itt az idő s alászáll a háromdimenziós világba, hogy elhozza a delfinek szeretetéről szóló üzeneteit és tanításait a Földön élő embereknek. Felvállalta azt, hogy egy darabig elfeledkezve eredetéről egy emberi testben születik újjá. 

Gondosan megtervezte hát útját, tapasztalásainak lehetőségeit, kikkel fog találkozni és mikor ébred fel benne az emlékezés szikrája. 
Lolly, így hívták őt, a delfinlányt. Mikor elkészült a tervezéssel és elrendezett mindent, készen állt az indulásra, a fizikai létbe való alámerülésre. Hátrahagyva mindenkit és mindent azon a Kék Bolygón, ahol ő fényszülöttként létezett, ahol ő maga a szeretetből született, a szeretetben élt, ahol ő maga volt a szeretet. Alászállt tehát, hogy hozza a szeretet hírét és megtaláljon valakit, akit még az idők kezdetén veszített el, lelke másik felét. 

Hosszú és küzdelmes életek sorozata indult el. Lolly mindent elfelejtett eredetéről, mikor belépett a földi síkra, de a szikra a szívében ott lakozott, ami arra várt, hogy egyszer újraélessze. 

Átment rengeteg tapasztaláson, volt amikor állt a fény és állt az árnyék oldalán is. Keresett, kutatott, újjászületett, majd újra meghalt. Volt boldog és boldogtalan, gazdag és szegény, könyörületes és könyörtelen, áldozat és elkövető, tanítvány és tanító. Volt része sok fájdalomban és volt része sok örömben is. Azonban sehogyan sem találta, amit keresett, de egy valami mindegyik életében ugyanaz volt, a mély fájdalom, ami legbelülről, nagyon mélyről jött és amiről sokáig nem tudta, mi ez. Megjárta saját poklait, találkozott saját démonjaival és egyszer csak több ezer év után, mikor újjászületésre várt, érezte, hogy most fog eljönni végre a pillanat, amikor felébredhet benne a szikra, melyre nagyon régóta várt. Tudta, hogy ez sem lesz könnyű, de most kitart a végsőkig...




Folyt. köv. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése