2013. augusztus 1., csütörtök

8. rész - CsillagokMár éjfél is lehetett, és én még mindig ott ültem a hajó orrában. Teljes csend lett, mindenki álomba szenderült már. Csak a tenger hullámait hallottam, ahogy a hajó oldalának csapódtak.

Belevesztem a csillagok látványába, ahogy hanyatt feküdtem és kinyújtóztam egy kicsit. Egyszer az egyik tanítóm azt mondta nekem, hogy ha bármikor csak magányosnak érzem magamat, akkor tekintsek fel a csillagos égre és tudni fogom, hogy nem vagyok egyedül. Ezt azóta már nagyon sokszor meg is tettem és tényleg mindig új erőt adott és megnyugtatott. 
Tulajdonképpen mi emberek is olyanok vagyunk, mint a csillagok.  Mindannyian egy-egy fényes csillag lehetünk egy másik ember számára. Mivel mindenki hatással van mindenre és mindenkire, így valakinek éppen Te mutatsz utat a ragyogásoddal, ő pedig majd megint valakinek, és így tovább. Mindenkinek megvan a helye az egészben, és mindenkinek megvan a maga feladata.

Te is lehetsz egy fényes csillag valaki életében, akinek Te világítod meg az útját, Te fogsz neki erőt és biztatást adni. Szerintem mindenkinek volt már ilyen élménye az életében, hogy lehet, hogy csak egyetlen szóval, egy öleléssel, vagy csak a szimpla jelenlétével segített valakinek.  Gondolkodj csak el rajta.... és legyél hálás érte. 

Aztán eszembe jutottak Al'mara szavai, amiket az imént mondott a delfinekről, hogy miként élnek ők csapatokban összhangban egymással és milyen jól működtetik a belső játékos gyermeki részüket.

Ha figyelünk önmagunkra és figyelünk a másik emberre is, akkor tényleg egy jobb világot teremthetnénk. 

Aztán tovább fűztem a gondolatláncot és eszembe jutott egy idézet, melyet Richard Bach egyik könyvében olvastam, de azt hiszem ez most is nagyon időszerű.

"Ha a gyermek, 
aki egykor voltunk,
ma megkérdezne,
mi volt életünk legfontosabb tanulsága
- mit mondanánk el neki, 
és cserébe mire döbbennénk rá mi magunk?"


Kedves Olvasó, emlékezz erre a gondolatra ma este, mikor lefekszel.... és tedd fel magadnak újra ezt a kérdést. Keresd meg magadban  a benned élő gyermeki részedet és beszélgess egy kicsit vele....

Egyáltalán megtalálod őt még vagy régen elfelejtetted, és bezártad valahova? 

... és ha lesz kedved, akkor meg is oszthatod a tapasztalatodat másokkal is a Blog alatti megjegyzések rovatban... 

Folyt. köv.

2 megjegyzés:

 1. Szerbusz Kedves DelfinLélek!
  Ez a történet megint annyira szép és lélekemelő!
  Mióta gyermek lényemet ismét megtaláltam, és szívembe helyeztem, azóta meditációimban , vagy csak úgy, az álom és ébrenlét határán találkozom Vele. Ő köszönt és fogad engem határtalan örömmel és szeretettel..
  Hálás köszönetem: Móni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Móni!

   Köszönöm!
   A belső gyermekkel való törődés valóban nagyon fontos, és minden gyógyulás első lépése is... :-)

   Ragyogó és örömteli napot kívánok!
   DelfinLélek

   Törlés